Q4Gym vanaf het seizoen 2018-2019 ook voor Rope Skipping-clubs!

Inge Doens   ‐  Dinsdag 8 mei 2018

Goed nieuws voor de Rope Skipping-clubs. Het Q4Gym-kwaliteitsinstrument zal vanaf het seizoen 2018-2019 ook ter beschikking staan voor de Rope Skipping-clubs.

Het Q4Gym-instrument zet in op clubondersteuning en wil de clubs versterken en helpen zodat ze kunnen beantwoorden aan de hedendaagse uitdagingen zowel op gebied van clubmanagement als op socio-economisch, demografisch en sportief vlak.

Meer dan 200 gymclubs zijn momenteel trotse houder van het Q4gym-label.

Het instrument bevat tal van handige tools en voorbeelden die de club onmiddellijk verder helpt.


Clubs die het Q4Gym-label halen worden beloond met incentives uit het Jeugdsportfonds van de federatie. Het label is vier jaar geldig, in de tussenliggende jaren kan de Q4Gym-club eveneens beroep doen op werkingssubsidies. Vanaf het seizoen 2019-2020 is het Q4Gym-label verplicht voor de competitieclubs.

De online tool is ondertussen aangepast. De criteria 'Clubmanagement' zijn identiek aan de criteria voor de gymclubs. De onderdelen 'Sportieve basisvorming' en 'Competitie' werden herwerkt, het instrument is vanaf nu voor de Q4Gym-clubs!

We zijn er van overtuigd dat het kwaliteitslabel ook voor de Rope skipping-clubs een nuttige tool kan zijn in de clubwerking!
Via DEZE LINK kan je de presentatie die gegeven werd op de laatste clubmeeting (maart 2018) downloaden.

Meer info via www.Q4Gym.be, op de Startvergaderingen in de 10 regio's (29 augustus-11 september) en op de infosessie voor de clubs op Kaderweekend (zaterdag 20 oktober 2018 in Gent).

In een recente enquête antwoorden meer dan 80% van de clubs die het label behaalden positief op de vraag:
"Heeft het Q4Gym instrument geholpen om jullie vereniging beter te structureren?"