Q4Gym vanaf het seizoen 2018-2019 ook voor Rope Skipping-clubs!

Inge Doens   ‐  Dinsdag 8 mei 2018

Goed nieuws voor de Rope Skipping-clubs. Het Q4Gym-kwaliteitsinstrument zal vanaf het seizoen 2018-2019 ook ter beschikking staan voor de Rope Skipping-clubs.

Het Q4Gym-instrument zet in op clubondersteuning en wil de clubs versterken en helpen zodat ze kunnen beantwoorden aan de hedendaagse uitdagingen zowel op gebied van clubmanagement als op socio-economisch, demografisch en sportief vlak.

Meer dan 200 gymclubs zijn momenteel trotse houder van het Q4gym-label.

Met het instrument zetten we vooral in op coaching en ondersteuning van de clubs. Het instrument bevat tal van handige tools en voorbeelden die de club onmiddellijk verder helpt.


Clubs die het Q4Gym-label halen worden beloond met incentives uit het Jeugdsportfonds van de federatie. In het seizoen 2017-2018 was een geslaagde audit goed voor incentives tussen 800 en 1200 euro (afhankelijk van de grootte van de club en de behaalde score). Het label is vier jaar geldig, in de tussenliggende jaren kan de Q4Gym-club eveneens beroep doen op werkingssubsidies (443 euro in 2017).

De online tool wordt momenteel aangepast. De criteria 'Clubmanagement' zijn identiek aan de criteria voor de gymclubs. De onderdelen 'Sportieve basisvorming' en 'competitie' werden herwerkt, het instrument zal voor de Q4Gym-clubs toegankelijk zijn tegen de aanvang van het nieuwe seizoen!

We zijn er van overtuigd dat het kwaliteitslabel ook voor de Rope skipping-clubs een nuttige tool kan zijn in de clubwerking!
Via DEZE LINK kan je de presentatie die gegeven werd op de laatste clubmeeting (maart 2018) downloaden.

Meer info via www.Q4Gym.be, op de Startvergaderingen in de 10 regio's (15 augustus-15 september) en op de infosessie voor de clubs op Kaderweekend (20-21 oktober 2018 in Gent).

In een recente enquête antwoorden meer dan 80% van de clubs die het label behaalden positief op de vraag:
"Heeft het Q4Gym instrument geholpen om jullie vereniging beter te structureren?"