Met de steun van


48 trainers volgden de vernieuwde trainersopleiding Start 2 Coach

Lore MARGUILLIER   ‐  Vrijdag 4 februari 2022

De basismodule van iedere Initiatoropleiding

Sinds 1 januari 2022 is Start 2 Coach de basismodule van iedere Initiatoropleiding. Tijdens het eerste weekend van februari organiseerden we op 3 locaties gelijktijdig de eerste organisaties van deze module voor trainers gymnastiek en Rope Skipping. 

De trainers Rope Skipping konden - op 4 en 5 februari - de opleiding Start 2 Coach volgen te Merksem bij Hipe Skip Merksem. Voor de trainers Gymnastiek ging Start 2 Coach door in Bilzen bij Turnkring Bilzen vzw en in Geluwe bij Turnkring Geluwe vzw. In de krokusvakantie organiseren de 3 club ook de vervolgmodules tot respectievelijk Initiator Rope Skipping en Gymnastiek.

Wat is Start 2 Coach?

Start 2 Coach is de vernieuwde Module 1 van de opleiding tot Initiator, het vroegere 'Algemeen gedeelte'. Start 2 Coach is een laagdrempelige én praktijkgerichte basismodule. Je leert er de basisprincipes rond verantwoordelijk training geven. Deze heeft de Vlaamse Trainersschool verzameld in een duidelijk model en leer je samen met de docent toe te passen in de praktijk! 

Ontdek via deze korte kwis wat Start 2 Coach juist is

Waarom het diploma Initiator behalen?

  1. Je zal met extra zelfvertrouwen voor je trainingsgoep staan
  2. Je hebt meer kennis over het aanleren van nieuwe vaardigheden
  3. Je weet beter hoe je de organisatie én inhoud van je training best kan aanpakken
  4. Je verdient misschien wel een centje meer in je club ?!
  5. Kortom je leert super leuke, leerrijke en (inter)actieve trainingen op maat van jouw sporter te geven!

Ben jij 16 jaar en wil jij ook aan jouw trainersopleiding tot Initiator starten? Check dan snel op onze activiteitenpagina welke organisatie van Start 2 Coach past voor jou. Daarna ben je helemaal klaar om aan de praktijkmodules van de opleiding te beginnen.